Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

4-5 вересня в Україні можуть відбутися кадрові ротації в уряді – джерело

3 Вересня , 2024  

Верховна Рада найближчими днями проведе кадрові ротації в Кабінеті міністрів України.

Зокрема, джерело інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна» в уряді повідомило, що 4-5 вересня в парламенті може відбутися кадровий день, на якому будуть розглянуті ротації в уряді. Зі свого боку, народний депутат Ярослав Железняк (фракція «Голос») у телеграм-каналі заявив, що в парламенті активно обговорюється низка ротацій в уряді. Зокрема, за його словами, передбачається звільнення голів Міністерства юстиції, Міністерства закордонних справ, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів і Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Кого просто втратять, кого переведуть. А потім призначать ці вільні вакансії, плюс ті 6 міністерств без міністрів. Хоча деякі міністерства приєднають до чинних портфелів віцепрем’єрів», – припустив нардеп.

Також джерела, близькі до уряду, підтвердили агентству, що, ймовірно, на посаду міністра у справах ветеранів буде запропоновано чинного виконувача обов’язків Олександра Порхуна, на посаду міністра молоді та спорту – чинного в.о. Матвія Бідного, на посаду міністра культури та інформаційної політики – чинного в.о. Ростислава Карандєєва.

Крім того, як кандидатури на посаду міністрів інфраструктури та регіонального розвитку розглядають керівника пасажирського напряму «Укрзалізниці» Олександра Перцовського та заступника глави Офісу президента Олексія Кулебу.

Серед іншого, агентству повідомили про можливість затвердження міністром агрополітики Тараса Висоцького, який із травня 2021 року є першим заступником міністра, а після звільнення у відставку Миколи Сольського останні місяці керує відомством у статусі в.о. Ще одне джерело повідомило, що очільник Мінстратегпрому Олександр Камишин може змінити Ростислава Шурму на посаді заступника глави ОП, який курирує економіку.

Агентству не вдалося отримати офіційні підтвердження цих кадрових ротацій, а також підтвердити інші передбачувані кадрові зміни.

Джерело: https://interfax.com.ua/

,