Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

“Сентравіс” постачатиме безшовні нержавні труби Voss Fluid

4 Вересня , 2024  

ПрАТ “Сентравіс Продакшн Юкрейн” (Centravis Production Ukraine), що входить до холдингу Centravis Ltd., домовилося про регулярне постачання безшовних нержавних труб німецької компанії Voss Fluid, що спеціалізується на гідравлічних з’єднаннях.
Згідно з пресрелізом у середу, українські безшовні труби використовуються для виробництва з’єднань із високим ступенем захисту від витоків навіть у найбільш складних умовах експлуатації, зокрема, у проєктах із використанням водню і стисненого природного газу.
Пояснюється, що наразі Voss Fluid розробив і запатентував спеціальне гідравлічне з’єднання водню. Саме для таких проєктів переважно постачає труби “Сентравіс”.
“У нас системна співпраця, оскільки німецьким колегам потрібна стабільна якість і надійний постачальник. Щорічний обсяг поставок вимірюється в десятках тонн. Очікуємо, що з часом кількість замовлень у цьому сегменті зростатиме, оскільки водневі проєкти з року в рік стають більш популярними”, – зазначив провідний менеджер із роботи з ключовими клієнтами “Сентравіс” Віктор Чернецький.
Нагадується, що “Сентравіс” спільно з французькою компанією Duncha France став учасником проєкту з виробництва автомобілів з водневим двигуном в ЄС. Для його виконання “Сентравіс” розробив лінійку високоточних безшовних нержавних труб H2FIT. Вони встановлюватимуться в легких вантажівках і сприятимуть дотриманню норм ЄС за ініціативою з нульовим викидом вуглецю.
Раніше повідомлялося, що за підсумками першого півріччя 2024 року “Сентравіс” збільшив виробництво на 9% – до 6,88 тис. тонн безшовних нержавних труб. У 2023 році компанія виробила 12,2 тис. тонн таких труб. Понад 99% цього обсягу було експортовано до 38 країн світу.
Серед найбільших споживачів українських безшовних труб – Німеччина, Італія та США.
ПрАТ “Сентравіс” засноване 2000 року, входить до десятки найбільших виробників безшовних нержавних труб у світі. Його основні виробничі потужності розташовані в Нікополі (Дніпропетровська обл.). У 2023 році відкрилася філія компанії в Ужгороді.
Холдинг Centravis Ltd. створено на базі ЗАТ “Нікопольський завод нержавних труб”, сервісних і торговельних компаній ТОВ “Виробничо-комерційне підприємство “ЮВІС”. Його акціонерами є члени родини Атанасових. У власності Centravis Ltd. перебуває 100% акцій ПрАТ “Сентравіс Продакшн Юкрейн”.

, ,