Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

Ціни на вершкове масло й далі зростають – аналітики

9 Вересня , 2024  

В Україні слідом за Європейським Союзом продовжує дорожчати вершкове масло, в Європі ціни на нього досягли рекордного рівня, повідомило галузеве аналітичне агентство “Інфагро”.

“Можливістю добре заробити на експорті масла, як це було 2022 року, скористатися можуть далеко не всі українські маслороби. Для виробництва великих обсягів зараз фізично не вистачає сировини”, – зазначили аналітики.

За їхньою інформацією, через зростання цін, а також через низку інших чинників, у серпні випуск масла скоротився несуттєво. Далі відбудеться скорочення виробництва цього товару – не вистачає сировини за прийнятними цінами.

Вони зазначили, що слідом за експортними зростають і внутрішні ціни на масло, хоч і з певним відставанням. Ціни на масло й далі зростатимуть, принаймні внутрішні. У зовнішній торгівлі в середині осені може статися ціновий обвал, прогнозують аналітики.

В “Інфагро” зазначили, що випуск спредів і рослинно-вершкових сумішей наразі стабільний, але має зрости найближчим часом. Попит на альтернативні молочні жири збільшуватиметься з огляду на нинішню вартість масла.