Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

Київський ринок складів у січні-червні 2024 року розширився на 23,4 тис.кв. м

9 Вересня , 2024  

Столичний ринок складської нерухомості в січні-червні 2024 року розширився на 23,4 тис. кв. м, у другому півріччі 2024 року і за 2025 рік очікується введення в експлуатацію 205 тис. кв. м, випливає з дослідження ринку складської нерухомості Києва від CBRE Ukraine.

«Незважаючи на всі поточні економічні та безпекові виклики, ринок складської нерухомості переживає стійке відновлення, не без чутливості до динаміки військових дій. Війна та її наслідки залишаються основними факторами впливу на орендну та інвестиційну активність. У першому півріччі 2024 року вплив зростання вартості енергоносіїв і сировини, валютних коливань і постійного дефіциту кваліфікованої робочої сили був особливо помітний», – цитується в релізі керівниця відділу складської та логістичної нерухомості CBRE Ukraine Наталія Сокирко.

У дослідженні уточнюється, що в першому півріччі 2024 року на ринок було введено першу чергу логістичного комплексу «Дударків» (23,4 тис. кв. м), що збільшило з початку року обсяг конкурентних складських площ на ринку на 1,8% – до 1,32 млн кв. м. Половина площ «Дударків» попередньо орендована.

CBRE зі штаб-квартирою в Лос-Анджелесі (США) є найбільшою у світі консалтинговою та інвестиційною компанією у сфері комерційної нерухомості, дохід якої 2022 року становив $30,8 млрд.