Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

“Укрнафта” отримала 10,6 млрд чистого прибутку

11 Вересня , 2024  

ПАТ “Укрнафта” в січні-червні 2024 року отримало 10,6 млрд грн чистого прибутку.
“Результати підтверджено аудитом Crowe Erfolg Ukraine, Crowe Audit & Accounting Ukraine”, – повідомила компанія в середу.
Товариство за цей період сплатило 20,2 млрд грн до державного бюджету у вигляді податків, зборів, дивідендів на державну частку та митних платежів.
“Загалом від початку державного управління та старту роботи нового менеджменту наприкінці 2022 року і станом на поточний момент підприємство отримало майже 40 млрд грн прибутку”, – зазначив директор “Укрнафта” Сергій Корецький.
“Укрнафта” – найбільша нафтовидобувна компанія України, є оператором національної мережі АЗС. У березні 2024 р. компанія вступила в управління активами Glusco і загалом оперує 545 АЗК – 460 власних і 85 в управлінні.
Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності та оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року “Укрнафта” випускає власні паливні талони та картки “NAFTAКартка”, що реалізуються юридичним і фізичним особам через ТОВ “Укрнафта-Постач”.
Найбільшим акціонером «Укрнафти» є НАК “Нафтогаз України” з часткою 50%+1 акція. У листопаді 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передачу державі частки корпоративних прав компанії, що належали приватним власникам, якою зараз управляє Міноборони.

,