Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

“Київводоканал” і Міністерство захисту довкілля України готуються до забруднення, що наступає Десною на Київ

11 Вересня , 2024  

ПрАТ «АК “Київводоканал” і Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України готуються до забруднення, що наступає Десною на Київ, яке, за прогнозами, досягне Київської області 14-16 вересня, але очисні споруди мають із ним впоратися, повідомила міністр захисту довкілля та природних ресурсів Світлана Гринчук.

«Якщо спочатку Укргідрометцентр прогнозував, що забруднення досягне водозаборів Київщини десь 10-11 вересня, то зараз цей прогноз уже змістився на 14-16. Також слід сказати, що на Київщині забруднення не фіксується», – заявила вона в ефірі Єдиного національного телемарафону в середу.

Міністр додала, що наразі у відомстві бачать поліпшення ситуації, очисні споруди водоканалу мають впоратися з даним видом забруднення.

«Також встановили додаткові сітки, додаткові такі фізичні бар’єри для того, щоб не допускати і загиблу рибу, для того, щоб додатково не забруднювалося», – сказала Гринчук.

За її словами, зафіксоване на територіях р. Десна в Чернігівській області забруднення вже не має настільки однорідного характеру, як було раніше, і фіксується точково.

Як повідомила Гринчук, для допомоги всьому живому в річці, зокрема рибі, встановлено аераційні установки. Три з них працювали в районі Чернігова. Ухвалено рішення з 10 вересня встановити додатково ще дві такі системи.

«Тобто на сьогодні ситуація контрольована, ми здійснюємо постійний моніторинг і (вживаємо – ІФ-У) ті заходи, які можуть покращити ситуацію», – підсумувала Гринчук.