Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

Ціни на яблука в Україні продовжують знижуватися

12 Вересня , 2024  

Низький попит на яблука і збільшення пропозиції даних фруктів осінніх сортів, змушують українських садівників знижувати відпускні ціни в даному сегменті, повідомляють аналітики проекту EastFruit. Слід зазначити, що ця тенденція на українському ринку спостерігається вже третій тиждень поспіль.

Так, наразі якісне сортове яблуко надходить у продаж за ціною 12-18 грн/кг ($0,29-0,44/кг), що в середньому на 15% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

На сьогоднішній день у продаж в основному надходять яблука осінніх сортів, які не придатні для зберігання, тому садівники прагнуть реалізувати їх першочергово і знижують опускні ціни на дану продукцію.

Слід зазначити, що на сьогоднішній день ціна на яблука в Україні, вже фактично опустилася до рівня цін в аналогічний період минулого року. Більш детальну інформацію про розвиток ринку яблук та іншої плодоовочевої продукції в Україні ви можете отримати, підписавшись на оперативний аналітичний тижневик – EastFruit Ukraine Weekly Pro. З детальною інформацією про продукт можна ознайомитися тут.

Джерело: https://east-fruit.com/novosti/tseny-na-yabloki-v-ukraine-prodolzhayut-snizhatsya/