Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

Україна має намір експортувати 60-65% врожаю

12 Вересня , 2024  

Україна, незважаючи на розв’язану Росією проти неї війну, має намір у 2024-2025 маркетинговому році (МР) експортувати 60-65% врожаю, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Віталій Коваль в ефірі єдиного національного телемарафону.
“Головне питання, яке стоїть перед урядом – гарантування продовольчої безпеки країни. Водночас ми плануємо, що Україна експортує близько 43 млн тонн (агропродукції – ІФ-У) на зовнішні ринки”, – сказав він.
Коваль уточнив, що очікується експорт пшениці в розмірі 16,2 млн тонн, кукурудзи – близько 25 млн тонн. Пшеницею українські переробники будуть забезпечені, а надлишок уже експортується.
“На сьогодні аграрний сектор забезпечує близько 60% всієї експортної виручки в країні. Дуже важливо, щоб зовнішні ринки отримували українську продукцію. І не лише аграрну сировину, а продукти з доданою вартістю, переробки. Дуже важливо, щоб ці відсотки зростали. Також важливо, щоб кількість зібраного врожаю, який ми можемо експортувати, не залишалася в країні й зростав експорт”, – резюмував міністр агрополітики.

,