Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

“Ліси України” передали 30 пікапів для ЗСУ

13 Вересня , 2024  

ДП “Ліси України” передали 13 підрозділам Збройних Сил України три десятки пікапів – Mitsubishi L200, Volkswagen Amarok та інших моделей, повідомив генеральний директор держпідприємства Юрій Болоховець.
“У лісових господарствах зберігається гострий дефіцит транспорту. Потрібні автомобілі для патрулювання, гасіння пожеж, господарської діяльності. Але, закуповуючи нові машини, ми одразу плануємо передачу автомобілів ЗСУ. Загалом від початку війни лісівниками надано Збройним Силам понад 1100 одиниць транспорту”, – написав він на фейсбук-сторінці.
За його інформацією, транспорт передано 68-й і 71-й окремим єгерським бригадам, НГУ “Хартія”, 128-й гірсько-штурмовій бригаді, 55-й артилерійській бригаді “Запорізька Січ”, 150-й механізованій бригаді, 129-й бригаді територіальної оборони та іншим підрозділам. Машини надійшли з господарств Поліський лісовий офіс, Центральний лісовий офіс, Карпатський лісовий офіс і Північний лісовий офіс ДП “Ліси України”.
“Усі машини доглянуті та в хорошому технічному стані. У підрозділах, які отримали машини, служать наші мобілізовані працівники. Намагаємося тримати з ними зв’язок, збирати на їхні потреби і підтримувати, наскільки це можливо”, – пояснив Болоховець.
Гендиректор держпідприємства також повідомив, що щотижня від Спілки воїнів-лісівників України надсилає ЗСУ дрони, засоби РЕБ та багато іншого. З початку війни сума безповоротної допомоги від лісівників перевищила 1,5 млрд грн. Крім того, Ліси України 2024 року безоплатно передали військовим деревину майже на 300 млн грн.
“Уже другий рік поспіль ДП “Ліси України” демонструють рекордний рівень прибутку. Це результат прозорого та ефективного управління, тож є можливість інвестувати в розвиток і водночас максимально підтримувати фронт”, – резюмував Болоховець.

, ,