Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

Восени теплих днів буде більше, ніж холодних – Укргідрометцентр

18 Вересня , 2024  

Восени теплих днів буде більше, ніж холодних, повідомила речниця Укргідрометцентру Наталія Птуха.

«Для вересня і жовтня середньомісячна температура очікується на два-три градуси вищою за кліматичну норму. У листопаді вже будемо наближатися ближче до кліматичної норми. У вересні у нас дефіцит опадів. У жовтні вже ближче до норми і, в принципі, на листопад також розраховуємо, що вже має вирівнятися», – сказала вона на брифінгу в середу.

Птуха зазначила, що для початку метеорологічної осені середньодобова температура в певному регіоні не має підніматися вище за 15° протягом кількох днів. Наразі вищі показники температури, а також дефіцит опадів фіксують практично в усіх регіонах країни, що свідчить про продовження метеорологічного літа в Україні.

Речниця Укгідрометцентру підкреслила, що останніми роками особливо помітно стало те, що «періодів тепла» стає більше, ніж «періодів холоду».

«З року в рік у нас будь-який сезон стає досить теплим. Періодів із холодними днями стає дедалі менше, і вони стають дедалі коротшими, не такими тривалими і не настільки інтенсивними», – зазначила вона.

За її словами, говорити про майбутню зиму поки що зарано. І хоча вже зараз зрозуміло, що «періодів холоду» буде не так багато і вони будуть не настільки сильними, українці все ж таки мають бути готові до будь-яких проявів погоди.

«Звісно, ми не можемо говорити, що взимку в нас уже не буде холодних періодів і не буде морозів. Ні, такого ми не говоримо, тому що країна в нас розташована так, що в нас є сезонність. Звичайно, зима в певних своїх проявах буде, але все ж таки, виходячи з тенденцій, які зараз є, дедалі частіше вона буде м’якшою», – сказала Птуха.

, , ,