Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

Український Meest планує залучити стратегічного інвестора

4 Жовтня , 2024  

Поштово-логістична група Meest планує залучити стратегічного інвестора для побудови стабільного бізнесу в Європі, повідомив акціонер Meest China В’ячеслав Лисенко в бліц-інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».
«Ми готуємо компанію до того, щоб вона стала публічною, і ми залучили потужні інвестиції для її розвитку – потужного іноземного інвестора, який цінує наші напрацювання і досвід, зацікавлений у стабільному бізнесі, який наша компанія побудує в Європі», – сказав Лисенко.
Йдеться про стратегічного інвестора, уточнив акціонер компанії.
Він відмовився назвати розмір пакета акцій, який група готова запропонувати «стратегу».
Водночас акціонер Meest China підтвердив, що потенційний інвестор – компанія зі сфери логістики.
Угода може бути закрита у 2025 році, сказав Лисенко.
Група Meest здійснює доставку в 90 країн світу, працює на ринку поштових послуг у сегменті с2с і в b2c понад 30 років. Компанія заснована підприємцем Ростиславом Киселем, який залишається її бенефіціаром і відповідає за стратегічний напрямок роботи. До Групи компаній входять підрозділи Meest China, Meest USA, Meest Europe та «Meest Україна».
Компанія Meest China понад 15 років є лідером доставки з Китаю посилок поштового формату. Також доставляє великі вантажі з Китаю з митним оформленням. Має власний склад 5 тис. кв м у Гуанчжоу.
У травні 2024-го Meest International запустила новий логістичний центр поблизу міста Дембіца в Польщі за 170 км від кордону. Компанія планує розширювати мережу хабів у Східній і Центральній Європі.

,