Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

«Епіцентр» планує купити “ДивоЦентр”

13 Жовтня , 2024  

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав ТОВ «Епіцентр К» дозвіл на придбання контролю над ТОВ «ДивоЦентр» (обидва – Київ), бенефіціаром якого є народний депутат Олег Семінський (фракція «Слуга народу»). Відповідний дозвіл на концентрацію відомство надало 3 жовтня.

За даними Opendatabot, бенефіціаром зареєстрованого в липні 2024 року ТОВ «ДивоЦентр» вказано Олега Семінського і Тетяну Бушай. Семінський також є бенефіціаром ТОВ «Ділайс», яке виступало замовником будівництва торговельно-розважального комплексу KyivMall на перетині вулиць Григоренка та Колекторної в Дарницькому районі столиці.

ТРЦ KyivMall було заплановано до введення в 2014 році, проте будівництво було зупинено в 2013-му. Площа об’єкта становила б 80,4 тис. кв. м.

Група компаній «Епіцентр» – омніканальна екосистема, що об’єднує торговельні мережі «Епіцентр» і «Нова лінія», інтернет-магазин epicentrk.ua, агрохолдинг «Епіцентр-Агро», заводи з виробництва керамічної плитки Epicenter Ceramic Corporation, деревообробне підприємство ЦБМ «Осмолода», логістичні потужності.

До повномасштабного вторгнення РФ в Україну мережа «Епіцентр» об’єднувала понад 80 ТЦ у всіх регіонах країни. Війна зруйнувала сім ТЦ у Маріуполі, Нікополі, Бучі, Чернігові, Харкові та Херсоні (два). Ще три об’єкти (у Мелітополі, Краматорську та Харкові) не працюють унаслідок окупації українських територій, обстрілів або близькості до зон бойових дій.

Роздрібна мережа групи компаній налічує 71 торговий об’єкт під брендами «Епіцентр» і «Нова лінія».

Незважаючи на суттєві втрати, ритейлер продовжує інвестувати в економіку: у 2022-2023 рр. він вклав у різні проєкти понад 14,2 млрд грн. Загалом же інвестиційний план ГК «Епіцентр» до 2030 року передбачає розвиток проєктів у галузях ритейлу, виробництва, агропромисловості, логістики, e-commerce та енергетики на загальну суму близько 100 млрд грн.

За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, учасниками ТОВ «Епіцентр К» є Олександр Герега (51,3%), Галина Герега (47,97%) і Тетяна Суржик (0,73%).

,