Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

Завдяки програмам співфінансування доступ до кредитних ресурсів для бізнесу збільшується у 10 разів – В.Мудрий

28 Жовтня , 2024  

Програми спільного фінансування з міжнародними партнерами дозволяють у 10-кратному розмірі збільшувати обсяг коштів, до яких бізнес отримує доступ і завдяки яким може розвиватися. Про це розповів голова правління АТ «ОТП БАНК» Володимир Мудрий під час Бізнес-Саміту, організованому Проєктом USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу».

«На гривню, надану в межах програми з Проєктом USAID, ми відкриваємо клієнтам доступ до 10 гривень кредитних коштів. Так, ми профінансували українські підприємства на майже 550 млн грн за компенсованою процентною ставкою у межах першої частини програми. ОТП БАНК її успішно завершив, і ми отримали другий транш від Проєкту USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу». Зараз відбувається прийом заявок, щодня опрацьовуємо усе нові звернення від бізнесу», – відзначив В.Мудрий.

Він нагадав, що ОТП БАНК став першим банком в Україні, з яким Проєкт USAID розпочав співпрацю в Україні.  З урахуванням двох траншів сума, надана Банку на пільгове кредитування ММСП, становить $4 млн.

«ОТП БАНК сповідує філософію партнерства, і ми завжди використовує усі можливості, щоб об’єднати найкраще, що є на ринку. Наприклад, у нас є команда агронапряму, де працюють спеціалісти високого рівня, які розкажуть не тільки про кредитний продукт, а й порадять партнера, у якого можна придбати добрива чи насіння за найкращою ціною. У Банку розвивається напрям OTP Energy, його фахівці надають консультації щодо альтернативних джерел енергії: які краще купити, як встановити, використовувати тощо», – підкреслив голова правління Банку.

Він додав, що бізнес, який звертається до Банку по фінансування розподіленої генерації, може отримати до 15% кешбеку за придбане обладнання. «Таким чином, наша мета – не тільки надання кредиту, а й сталий розвиток бізнесу, пропозиція найкращого клієнтського досвіду, коли ми також допомагаємо підприємцям фаховими консультаціями», – наголосив В.Мудрий.

Він також розповів, як і завдяки чому успішно розвивається співпраця ОТП БАНК з Проєктом USAID. «Щоб стати партнером такої міжнародної організації, потрібно відповідати трьом критеріям. Перший – бажання робити бізнес, інвестувати, створювати, розвивати. Другий – професійна команда, адже бізнес роблять люди. Третій – це репутація, спільні принципи і етичні норми. Співпраця з Проєктом USAID імпонує тим, що існує чіткий KPI на створення робочих місць у компаніях, які кредитує Банк. Це велика соціальна місія, яка важлива для нас і для країни», – резюмував В.Мудрий.

, ,