Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

Нафта втрачає в ціні 4,5% після ударів по Ірану

28 Жовтня , 2024  

Нафта втрачає в ціні 4,5% на торгах у понеділок, ринок оцінює новини з Близького Сходу.
Як повідомлялося, Ізраїль у ніч на 26 жовтня завдав серію авіаударів по військових об’єктах Ірану. Атака була відповіддю Ізраїлю на удар по країні, завданий іранськими силами 1 жовтня.
Той факт, що Ізраїль не став атакувати нафтові об’єкти Ірану, а також менш значний, ніж очікувалося, масштаб атаки загалом, послабили побоювання трейдерів щодо можливої ескалації конфлікту, зазначає Market Watch.
“Атака Ізраїлю не торкнулася енергетичної інфраструктури і була обмеженою за масштабом. Це, ймовірно, послабить побоювання прямого конфлікту з Іраном”, – зазначає CEO Infrastructure Capital Advisors Джей Хатфілд.
Вартість грудневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7:15 кч становить $72,63 за барель, що на $3,42 (4,5%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У п’ятницю ці контракти подорожчали на $1,67 (2,3%), до $76,05 за барель.
Ф’ючерси на нафту WTI на грудень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) впали в ціні до цього часу на $3,34 (4,65%), до $68,44 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість цих контрактів зросла на $1,59 (2,3%), до $71,78 за барель.
Аналітик Price Futures Group Філ Флінн зазначає, однак, що побоювання нафтового ринку щодо близькосхідного конфлікту зберігатимуться.
“Суть у тому, що негайна загроза перебоїв у постачанні нафти з регіону минула. Однак, якщо ви вважаєте, що це покладе край конфлікту, то я так не думаю. Навіть якщо Іран не відповість на цей удар, я вважаю, він спробує зробити так, що його проксі перегрупуються і дадуть відповідь так чи інакше”, – наводить слова експерта Market Watch.