Мережа ресторанів KFC у київському ТРЦ Blockbuster Mall у понеділок, 29 вересня, відкрила перший в Україні формат ресторану, де меню повністю побудоване на рослинних альтернативах до м’яса.
Як повідомила пресслужба компанії, запропоновані страви – на основі мікопротеїну, інгредієнта з природного гриба, багатого на білок і клітковину, який не містить холестерину та має значно менший вуглецевий слід порівняно з тваринним м’ясом. У рецептурах також використовуються молочні продукти та яйця, тому лінійка позиціонується як вегетаріанська, а не веганська.
У меню веджі-стріпси, веджі-бургер, веджі-Твістер, рис-бокс та салат з веджі-стріпсами. Окремі страви подаються у спеціальному “зеленому” пакуванні.
Дизайн нового формату ресторану – з зеленими, замість традиційних червоних, акцентами. У компанії підкреслюють, що у залежності від активності споживачів у пілотному ресторані залежить, чи буде рослинна лінійка присутня у всій мережі KFC. KFC працює в Україні з 2012 року, наразі українська мережа KFC налічує понад 60 ресторанів.