Агрокомпанія Cygnet завершила сезон цукроваріння 2025 року і за період з 30 вересня до 18 грудня виробила 31,4 тис. тонн цукру, повідомила її пресслужба в Facebook.
“Середньодобова переробка становила 2,8 тонни цукрового буряку на добу. Цукристість прийнятої сировини — 17,25%. Загалом сезон 2025 року характеризується складними погодними умовами. Через дощову осінь вивезення буряків з полів було складним завданням. Цукровий завод прийняв та переробив 216,6 тис. тонн буряків. Вироблено 31,4 тис. тонн цукру, з якого 98% — І категорії. “, — розповів начальник відділу цукровиробництва Павло Перхайло, слова якого наведено в повідомленні.
Він уточнив, що через погоду компанія була змушена зменшити на 10% середньодобову переробку, але загалом результати хороші. Тривалість сокодобування становила 77 діб.
Cygnet обробляє близько 29 тис. га у Житомирській і Вінницькій областях, де вирощує кукурудзу, сою, озиму пшеницю, цукрові буряки. В активах компанії – елеватор потужністю одночасного зберігання 60 тис. тонн і цукровий завод потужністю переробки до 2,8 тис. тонн буряків на добу (обидва – у Житомирській обл.).
Компанія також має молочний бізнес-напрям (молочне поголів’я – 605 корів), продукцію якого реалізує місцевим переробникам.