Виробництво цукру в Україні станом на 9 вересня сягнуло 15,8 тис. тонн, загалом перероблено 150,6 тис. тонн цукрових буряків.
Згідно з повідомленням на сайті Національної асоціації виробників цукру “Укрцукор”, на зазначену дату сезон цукроваріння відкрили п’ять цукрових заводів: Селищанський (Селище Черкаської обл., входить до складу агрохолдингу “Панда”), Гайсинський (Вінницька обл., “Укрпромінвест-Агро”), ПрАТ “Червонський цукровик” (с. Червоне Житомирської обл.). Також виробництво цукру розпочало ТОВ “Радехівський цукор” (Львівська обл.), групі належать два цукрові заводи у Львівській та Тернопільській областях, та Саливонківській цукровий завод (смт Гребінки Київської обл.).
Станом на 9 вересня на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства немає даних про збір цукрових буряків українськими аграріями.
Як повідомлялося, нинішній сезон переробки цукрових буряків стартував у країні 21 серпня.
Міністерство економіки очікує виробництво цукру в Україні в 2021/2022 маркетинговому році (МР, вересень-серпень) на рівні 1,4 млн тонн, що на 30% перевищує показники минулого МР. Загальна пропозиція цього продукту нинішнього сезону становитиме 1,74 млн тонн за рахунок зростання його виробництва в цей період і значних його залишків (0,42 млн т), які переходять з минулого МР, що буде достатнім для задоволення внутрішнього попиту, що становить орієнтовно 1,25 млн тонн.
Як повідомлялося, на цукровому заводі в смт Гребінки (Київська обл.) 5 вересня о 16:00 стався паровий вибух, унаслідок якого постраждали п’ятеро людей, їх госпіталізували, повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.