Business news from Ukraine

Рада підтримала закон про волонтерську діяльність

15 Серпня , 2022  

Верховна Рада підтримала волонтерську діяльність.

За відповідний законопроєкт №7363 “Про внесення змін до закону “Про волонтерську діяльність” загалом проголосували 276 народних депутатів на пленарному засіданні в понеділок, повідомив парламентарій Ярослав Железняк (фракція “Голос”) у телеграмі.

Законопроєкт передбачає додаткові напрями волонтерської діяльності, зокрема для надання волонтерської допомоги для подолання наслідків військової агресії Російської Федерації проти України.

Документ враховує умови правового режиму воєнного стану та поширює норму ст. 6 закону “Про волонтерську діяльність” на волонтерів, які допомагають протидіяти збройній агресії РФ на всій території України. Ця стаття визначає розмір і порядок виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) чи інвалідності волонтера внаслідок поранення (контузії, травми чи каліцтва).

Законопроєкт також визначає державну підтримку волонтерської діяльності через розробку та імплементацію загальнодержавних цільових програм підтримки розвитку волонтерства та підвищення кваліфікації волонтерів.

Раніше “Клуб Експертів” створив відео про перспективи розвитку волонтерського руху в Україні в умовах війни: