Business news from Ukraine

Нафта прискорила зростання і завершує тиждень у плюсі

26 Серпня , 2022  

Нафтові котирування посилили підйом у ході торгів у п’ятницю і завершують тиждень у плюсі ​​через зниження побоювань щодо рецесії в США.

Жовтневі ф’ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:11 кск подорожчали на $1,57 (1,58%) – до $100,91 за барель.

Котирування ф’ючерсів на WTI на жовтень на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) до цього часу підвищилися на $1,22 (1,32%) – до $93,74 за барель.

Напередодні Brent подешевшала на 1,9%, WTI – на 2,5%, проте з початку тижня обидва контракти зросли в ціні більш як на 3%.

Ринки продовжують отримувати підтримку від опублікованих напередодні статданих, згідно з якими скорочення ВВП США у другому кварталі становило 0,6% у перерахунку на річні темпи. Попередня оцінка була гіршою і вказувала на падіння на 0,9%.

Крім того, Саудівська Аравія, найбільший виробник нафти в ОПЕК, раніше натякнула на можливість скорочення видобутку картелем, що також підтримує ціни.

“Група країн-виробників має намір забезпечити збереження мінімального рівня цін у районі $100 за барель, і тому понижувальний потенціал є обмеженим”, – зазначив аналітик PVM Стівен Бреннок.

Також учасники ринку стежать за щорічним економічним симпозіумом, що проходить у Джексон-Хоулі. У п’ятницю на заході відбудеться виступ голови Федеральної резервної системи Джерома Пауелла, на який може відреагувати долар, що, в свою чергу, позначиться на цінах на сировинні товари, зазначив старший стратег SIA Wealth Management Колін Чешинський.