Business news from Ukraine

“Київстар” інвестував 200 млн грн на прискорення інтернету до 1 Гбіт/с

17 Вересня , 2022  

Найбільший український оператор мобільного зв’язку “Київстар” інвестував 200 млн грн у модернізацію мережі інтернет до швидкості 1 Гбіт/с і тепер вона доступна з такими параметрами у семи містах України – Києві, Дніпрі, Львові, Старокостянтинові, Володимирі, Трускавці та Славуте,.

“Усього ж цього року заплановано покриття гігабітної мережі ще 10 міст”, – йдеться у повідомленні компанії у п’ятницю.

Згідно з ним, за останні шість місяців “Київстар” також розширив послугу “Домашній інтернет” на 355 нових будинків із більш ніж 44 тис. квартир.

Ця послуга також стала доступною в м. Дубно (Рівненська обл.), а до кінця року з’явиться ще у п’яти нових містах, зазначається у релізі.

У компанії зазначили, що пошкоджена в результаті бойових дій мережа вже повністю відремонтована на деокупованих територіях у Чернігові, Ніжині, Ірпені, Охтирці та у містах, що знаходяться під обстрілами – Кривий Ріг, Зеленодольськ. Крім того, у робочому стані підтримується 99% мережі у Миколаєві, 94% у Харкові та 81% у Нікополі.

Крім того, в рамках соціальних ініціатив був підключений інтернет у 1279 бомбосховищах та укриттях, а також у 442 модульних будиночках для вимушено переміщених осіб.

Компанія планує до кінця року підключити ще 6 модульних містечок, а також підключити WI-FI у десятках укриттів у школах.

“Київстар” – найбільший український оператор телекомунікацій. Надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних та фіксованих технологій, включаючи 3G. Його послугами на середину цього року користувалися близько 24,8 млн. абонентів мобільного зв’язку і більше 1 млн. клієнтів фіксованого інтернету.

Акціонером “Київстару” є міжнародна група VEON (раніше – VimpelCom Ltd.). Акції групи котируються на фондовій біржі NASDAQ (Нью-Йорк).