Business news from Ukraine

Фондовий ринок Європи підвищується у понеділок

17 Жовтня , 2022  

Фондовий ринок Західної Європи підвищується під час торгів у понеділок.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 на 11:32 кв підвищився на 0,27% і склав 392,35 пункту.

Британський фондовий індекс FTSE 100 на той час збільшився на 0,33%, німецький DAX – на 0,16%, французький САС 40 – на 0,09%. Італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 додали 0,15% та 0,95% відповідно.

Учасники ринку в тому числі чекають на заяви нового міністра фінансів Великобританії Джеремі Ханта, який має виступити перед Палатою громад у понеділок.

Тим часом, троє членів парламенту Великобританії з Консервативної партії, а також деякі провідні бізнесмени закликали британського прем’єра Ліз Трасс скласти повноваження після низки спірних рішень у сфері економіки, повідомляє The Financial Times.

Серед рішень, що викликали критику навіть з боку однопартійців Трас, видання називає, зокрема, призначення Ханта главою Мінфіну. За рік у Великій Британії змінилися чотири міністри фінансів. Його попередник на посаді глави Мінфіну Квазі Квартенг оголосив про рішення залишити посаду через 38 днів після призначення.

Крім того, у центрі уваги залишаються побоювання щодо стану світової економіки на тлі ситуації в Україні та зростання відсоткових ставок у світі.

Оцінка ймовірності рецесії в американській економіці різко зросла на тлі високої інфляції та зростання процентних ставок у США, свідчать дані регулярного опитування The Wall Street Journal.

Респонденти оцінили ймовірність рецесії у США у наступні 12 місяців у 63% проти липневих 49%. Показник перевищив 50% уперше з липня 2020 року.

У лідерах зростання серед компонентів індексу Stoxx Europe 600 є акції фармацевтичної компанії MorphoSys AG, які дорожчають на 8,6%.

Лідерами падіння є папери постачальника фінансових послуг Hargreaves Lansdown PLC, які опускаються на 6%.

Акції Nokia Corp. зростають на 1,6%. Фінський виробник телекомунікаційного обладнання повідомив, що оператор зв’язку Reliance Jio India вибрав його одним із найбільших постачальників обладнання для підтримки мереж 5G.

Папери Credit Suisse Group AG додають у ціні 0,7%. Швейцарський банк домовився виплатити $495 млн для врегулювання претензій американського штату Нью-Джерсі у зв’язку з угодами щодо його бізнесу у сфері цінних паперів, гарантованих іпотечними кредитами.

,