Business news from Ukraine

Фондові індекси країн Європи не демонструють єдиної динаміки

31 Жовтня , 2022  

Фондові індекси країн Західної Європи не демонструють єдиної динаміки під час торгів у понеділок.

Інвестори оцінюють нову порцію статистичних даних.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 до 13:00 кск знизився на 0,03% і склав 410,64 пункту.

Британський фондовий індекс FTSE 100 зріс на 0,18%, німецький DAX – на 0,06%, італійський FTSE MIB – на 0,17%. Тим часом французька САС 40 знизилася на 0,22%, іспанська IBEX 35 – на 0,11%.

Роздрібні продажі у Німеччині у вересні зросли на 0,9% щодо попереднього місяця, свідчать дані Федерального статистичного агентства країни (Destatis).

Аналітики, опитані Trading Economics, очікували зниження роздрібного продажу минулого місяця на 0,3%.

Тим часом, споживчі ціни в єврозоні в жовтні збільшилися на 10,7% у річному вираженні, свідчать попередні дані Статистичного управління Європейського союзу. Таким чином, інфляція прискорилася порівняно з 9,9% у вересні та знову оновила максимум з початку ведення розрахунків.

Аналітики, опитані Trading Economics, очікували меншого зростання – на 10,2%.

Економіка 19 країн єврозони у третьому кварталі зросла на 0,2%, порівняно з попередніми трьома місяцями, свідчать попередні дані Статистичного управління Європейського союзу. У річному вираженні обсяг ВВП єврозони збільшився на 2,1%.

Динаміка обох показників збіглася з очікуваннями аналітиків, зазначає Trading Economics.

ВВП Італії виріс на 0,5% у поквартальному вираженні у третьому кварталі, свідчать офіційні статдані. Темпи зростання сповільнилися порівняно з попереднім кварталом, коли зростання склало 1,1%. Тим часом показник перевершив очікування аналітиків, які не очікували зміни ВВП, зазначає Trading Economics.

Швейцарський національний банк (SNB, центробанк країни) звітував про великі збитки за дев’ять місяців поточного року на тлі подорожчання франка та підйому процентних ставок, що призвели до знецінення інвестицій банку в золото, іноземні валюти та фінансові ринки. Тим часом, акції банку дорожчають на 2,9%.

Акції Credit Suisse Group AG зміцнюються на 4,2%. Швейцарський банк оприлюднив деталі плану розміщення акцій на $4 млрд.

Котирування акцій італійської UniCredit SpA зростають на 2,2%. Банк покращив прогноз чистого відсоткового доходу на 2022 рік.

Лідером зниження серед компонентів Stoxx 600 є акції німецької компанії Verbund AG, що генерує, які дешевшають на 4,5%.

Тим часом лідерами зростання є папери французького виробника медичних препаратів Orpea SA, які додають 18,7%.

,