Business news from Ukraine

Фондові індекси Європи впевнено зростають після виходу квартальних звітностей компаній

1 Листопада , 2022  

Фондові індекси країн Західної Європи впевнено зростають на початку торгів у вівторок після виходу квартальних звітностей компаній.

Інвестори також чекають на підсумки засідань Федеральної резервної системи США та Банку Англії цього тижня. Учасники ринку сподіваються, що центробанки подадуть сигнал про уповільнення темпів жорсткості монетарної політики, пише Trading Economics.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 на 11:00 кв піднявся на 1,26% і склав 417,4 пункту.

Британський фондовий індекс FTSE 100 зростає на 1,48%, німецький DAX – на 1,02%, французький САС 40 – на 1,74%. Італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 додали по 1,64% та 1,07% відповідно.

Британська нафтогазова компанія BP Plc (SPB: BP) у третьому кварталі збільшила прибуток у 2,5 рази на річному вираженні, оголосила програму викупу своїх акцій обсягом $2,5 млрд. Котирування акцій BP зростають на 0,5% на початку сесії.

Акції британської IT компанії Osirium Technologies підскочили на 30% після того, як вона прозвітувала про зростання клієнтської бази та виручки в минулому кварталі.

Котирування паперів британського власника онлайн-супермаркету Ocado Group піднялися на 30% на новини про підписання партнерської угоди з південнокорейською Lotte Shopping Co. У рамках угоди Lotte розвиватиме свій онлайн-бізнес на платформі Ocado.

Вартість холдингу Naspers Ltd., який володіє різними інтернет-активами, підвищується на 7%. Компанія заявила, що повідомлення ЗМІ про продаж пакету акцій китайської компанії Tencent (SPB: 700) Holdings Ltd. носять спекулятивний та хибний характер.

Британський автовиробник Aston Martin Lagonda Global призначив двох представників держфонду Саудівської Аравії Public Investment Fund директорами до наглядової ради. Акції Aston Martin Lagonda зростають у ціні на 3%.

Швейцарська IWG, що надає послуги оренди офісних приміщень, у липні-вересні збільшила виручку на 34% на тлі сильного попиту на офіси через адаптацію гібридного режиму роботи. Папери IWG дешевшають на 1,7%.

Лідерами підйому серед компонентів Stoxx 600 є акції Ocado, а також німецького сервісу доставки їжі Delivery Hero SE (+9,1%) та нідерландської Prosus N.V. (+7,6%), що є материнською компанією Naspers.

,