Business news from Ukraine

Курс долара США опускається до євро та ієни і зміцнюється до фунта

6 Березня , 2023  

Курс долара США помірно опускається до євро та ієни вранці в понеділок, водночас слабо зміцнюється в парі з фунтом стерлінгів.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), знизився на 0,1% під час ранкової сесії.

Пара євро/долар на 8:20 кв торгувався на рівні $1,0646 проти $1,0635 на закриття сесії минулої п’ятниці, євро додає близько 0,1%.

Фунт стерлінгів дешевшає на 0,1% і торгується на позначці $1,2031 проти $1,2043 на закриття минулої сесії.

Курс долара до ієни знижується на 0,1% і торгується на позначці 135,76 ієни.

Учасники валютного ринку оцінюють заяви представників Федеральної резервної системи (ФРС), намагаючись передбачити подальшу траєкторію процентних ставок.

Так, голова Федерального резервного банку Сан-Франциско Мері Дейлі на минулих вихідних зазначила, що ставка Федрезерву може залишитися на високому рівні протягом тривалого часу через стійку інфляцію.

“Щоб залишити позаду період високої інфляції, ймовірно, нам знадобляться нові посилення грошово-кредитної політики, які зберігатимуться протягом більш тривалого часу”, – заявила вона під час виступу в Прінстонському університеті.

Наступне засідання ФРС відбудеться 21-22 березня.

Тим часом курс юаня, торги яким проходять на території материкового Китаю, становить 6,9102/$1 порівняно з 6,9074/$1 на закриття попередньої сесії.

Як повідомлялося, уряд Китаю встановив цільові темпи зростання економіки країни в поточному році на рівні близько 5%. При цьому багато економістів очікували, що мета буде більш амбітною.

Так, аналітики швейцарського банку UBS підвищили свій прогноз зростання китайської економіки на 2023 рік до 5,4% з 4,9%, яких раніше очікували. Оцінку зростання у 2024 році було підвищено до 5,2% з 4,8%.

, , , ,