Business news from Ukraine

Долар не змінюється до євро і фунта, але активно дорожчає до ієни

10 Березня , 2023  

Курс долара США практично не змінюється до євро і фунта стерлінгів вранці в п’ятницю, проте демонструє активне зростання в парі з ієною на підсумках засідання Банку Японії.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара США відносно шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), знизився менш ніж на 0,1% під час ранкової сесії. Більш широкий індикатор WSJ Dollar Index підвищився менш ніж на 0,1%.

Пара євро/долар на 8:00 кв торгується на рівні $1,0589 проти $1,0585 на закриття сесії в четвер.

Фунт стерлінгів торгується на позначці $1,1925 проти $1,1924 на закриття минулої сесії.

Учасники валютного ринку зайняли вичікувальну позицію напередодні публікації статданих щодо американського ринку праці в п’ятницю.

Звіт Мінпраці США буде оприлюднено о 15:30 кв. м, і опитані Trading Economics аналітики прогнозують, що він вкаже на збереження безробіття на рівні 3,4%, а також на зростання кількості робочих місць в американській економіці на 205 тис.

Сильні дані з ринку праці можуть стати важливим аргументом для Федрезерву на користь підвищення процентної ставки на 50 базисних пунктів на березневому засіданні. Ринок загалом очікує саме такого сценарію, хоча ще минулого тижня консенсус-прогнози передбачали підйом лише на 25 б.п.

Тим часом курс долара до ієни зріс на 0,4%, до 136,65 ієни проти 136,14 ієни напередодні.

У п’ятницю Банк Японії очікувано не став змінювати основних параметрів грошово-кредитної політики за підсумками засідання, яке стало останнім для глави ЦБ Харухіко Курода, який очолює банк з 2013 року.

Парламент Японії цього тижня затвердив Кадзуо Уеду на посаду наступного глави ЦБ. Він очолить Банк Японії 8 квітня, коли спливе термін повноважень Куроди. Наступне засідання відбудеться вже під його керівництвом 27-28 квітня.

, , ,