Business news from Ukraine

Кабмін розширив дію “еОчерги” на пасажирські автобуси та легкові авто

29 Липня , 2023  

Дію електронної системи “Електронна черга перетину кордону” (“еЧереда”) буде поширено на автобуси, що виконують міжнародні пасажирські перевезення, та легкові автомобілі.

Як повідомив представник Кабміну в парламенті Тарас Мельничук у телеграм-каналі, відповідні зміни до постанови №1349 щодо особливостей реалізації електронної системи “ечерга” уряд вніс на засіданні в п’ятницю.
Державна служба України з безпеки на транспорті (“Укртрансбезпека”) уточнила, що з 1 серпня на ПП “Ягодин-Дорогуськ” у тестовому режимі починає діяти електронна черга для пасажирських перевізників.

“З вівторка, 1 серпня, рух автобусів регулярних рейсів через МАПП “Ягодин – Дорогуськ” буде можливий тільки за записом в Електронній черзі перетину кордону на сайті”, – ідеться в повідомленні відомства в телеграм-каналі.

Зазначається, що запис в “еЧередь” для пасажирських перевізників відкривається 31 липня.
У відомстві уточнили, що водій автобуса може продовжити чергу один раз на 4, 6, 8 або 10 годин, якщо йому знадобилося більше часу на дорогу. Водночас дані про водія або транспортний засіб можна змінити один раз без втрати місця в черзі.
В “Укртрансбезпеці” додали, що графік руху автобусів залишиться незмінним. Зареєстрованим перевізникам слід приїжджати в пункт пропуску в передбачений автобусним маршрутом час.

У тестовому періоді Система не пропонуватиме час в’їзду на пункт пропуску для автобусів.
Як повідомлялося, проєкт “Електронна черга перетину кордону” реалізують Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури у співпраці з Міністерством цифрової трансформації, “Укртрансбезпекою”, Держагентством відновлення та розвитку інфраструктури, Держмитницею та Держприкордонслужбою за підтримки USAID/UK aid проєкту “Прозорість і підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS”.

, , ,