Business news from Ukraine

«Укргазбанк» видав 40 млн грн кредитів аграріям біля зони бойових дій

2 Червня , 2024  

Державний «Укргазбанк» (Київ) 2024 року надав аграріям, які працюють у зонах високого воєнного ризику, кредитів на суму 40 млн грн, роком раніше цей показник становив 120 млн грн, повідомила директорка департаменту малого та середнього бізнесу Тетяна Коріненко.

«Безумовно, клієнт, який бажає отримати кредит, повинен відповідати вимогам банку. Дуже негативний фактор для істотної частки клієнтів, які хотіли б отримати фінансування, (вимога – ІФ-У) знаходження на безпечній території. У нас теж є вимоги в частині того, що клієнт має працювати в зоні не більше ніж 50 км від лінії фронту. Але в нас є кейси за рахунок гарантійних інструментів, які надає держава у вигляді гарантії Кабінету міністрів і Фонду часткового гарантування. Ми вже підійшли ближче до 22 км до лінії фронту”, – розповіла вона на Grain Ukrainе в Києві в п’ятницю.

За інформацією Корнієнка, в «Укргазбанку» є чотири клієнти з аграрного сектору в Херсонській області, які отримали кредити для роботи в 30-кілометровій зоні від місць ведення військових дій. При цьому державні гарантійні інструменти в їхній ситуації покривають 50-80% кредиту, виданого банком.

«Це крутий інструмент, який дає змогу допомагати клієнтам з агросектору, які працюють максимально близько до зони активних військових дій», – зазначила експерт.

Корнієнко уточнила, що 2024 року «Укргазбанк» прокредитував аграріїв, які працюють у зоні високого військового ризику, на суму близько 40 млн грн. Роком раніше цей показник становив 120 млн.

«Безумовно, це небагато з нашими щорічними кредитами для агросектору в 5 млрд грн. Але з кожним таким клієнтом ми розуміємо, що даємо таким чином імпульс ринку, показуємо, що так можна працювати. З такими клієнтами теж можна мати кредитні відносини. І цей ризик допустимий саме завдяки державним інструментам”, – резюмувала представниця “Укргазбанку”.

АБ «Укргазбанк» створено 1993 року. Держава в особі Мінфіну володіє 94,9409% акцій фінустанови.

, ,