Business news from Ukraine

Рудник “Суха Балка” ввів у роботу нову лаву із видобутку залізної руди на шахті “Ювілейна”

6 Червня , 2024  

Рудник “Суха Балка” (Кривий Ріг Дніпропетровської обл.), що входить до групи DCH Олександра Ярославського, ввів в експлуатацію на початку травня нову лаву з видобутку залізної руди на шахті “Ювілейна”.

Згідно з інформацією в корпоративній газеті DCH Steel у четвер, 8 травня гірники дільниці №17 провели перший вибух у блоці 34-36, розташованому на 1-му підповерсі покладу “Гніздо 1-2” на горизонті -1420 м. Запаси руди в блоці становлять 244 тис. тонн.

“Завдяки високій якості рудної сировини шахта стабільно відпрацювала в травні та забезпечила стабільну роботу в червні”, – констатовано в інформації компанії.

У ній також уточнено, що під час виконання нарізних робіт було залучено самохідну техніку, а саме навантажувально-доставочну машину DERUI.

“Працівники шахти доклали максимум зусиль, щоб здати блок вчасно і з хорошою оцінкою. Завдяки цьому шахта “Ювілейна” має змогу впевнено працювати з видобутку руди в найближчій перспективі”, – зазначив керівник виробничого відділу рудника Володимир Мойсейченко.

Також повідомляється, що в першому кварталі 2024 року рудник збільшив сплату податків і зборів до бюджетів усіх рівнів порівняно з аналогічним періодом минулого року на 45% – до 81 млн грн. При цьому значно зросла рентна плата за користування надрами для видобування корисних копалин – майже в 2,5 раза і становила 42,5 млн грн. Сума єдиного соціального внеску залишилася на рівні першого кварталу 2023 року і становить 16,4 млн грн.

Рудник “Суха Балка” – одне з провідних підприємств гірничодобувної галузі в Україні. Видобуває залізну руду підземним способом. До його складу входять шахти “Ювілейна” та ім. Фрунзе.

Група DCH у травні 2017 року придбала рудник у групи Evraz.

За даними НДУ на третій квартал 2023 року, Ярославському, який позначений як нерезидент України (громадянин Великої Британії – ІФ-У), безпосередньо належить 77,4193% акцій рудника, фізособі-резиденту Артему Александрову – 20%.

Статутний капітал ПрАТ “Суха Балка” становить 41,869 млн грн, номінал акції – 0,05 грн.

, , , ,