Business news from Ukraine

ТМ “Рута” повернулася до позитивної динаміки виробництва

22 Червня , 2024  

Великий український виробник паперової продукції санітарно-гігієнічного призначення ТМ “Рута”, керуючою компанією якого є АТ “ВГП” (Луцьк), у січні-травні 2024 року випустив продукцію на 680,6 млн грн, що на 1,5% більше, ніж за той самий період 2023 року.

Згідно зі статистичними даними асоціації “УкрПапір”, наданими агентству “Інтерфакс-Україна”, таким чином, за підсумками п’яти місяців компанія повернулася до позитивної динаміки цього показника порівняно з аналогічним періодом минулого року, тоді як за підсумками січня-квітня вона показала 12%-ве зниження.

У натуральних показниках, зокрема, виробництво туалетного паперу в рулончиках збереглося на торішньому рівні – 54,7 млн шт., що залишається третім результатом у галузі після Київського картонно-паперового комбінату (107,6 млн шт.) і Кохавинської бумфабрики (58,2 млн шт.).

Компанія випускає санітарно-гігієнічну продукцію на основі целюлози з привізного паперу-основи.

У портфелі “ВГП” – серветки сухі та вологі, туалетний папір, паперові носові хустки, кухонні рушники. Асортимент налічує понад 180 найменувань.

Як повідомлялося, 2023 року підприємство випустило продукцію на 1 млрд 611 млн грн, що на 64,8% більше, ніж за 2022 рік.

За даними проєкту Clarity-project, у першому кварталі поточного року АТ “ВГП” збільшило чистий прибуток на 43% до 45,5 млн грн за умови зростання виручки на 9% до 402 млн грн.

,