Business news from Ukraine

Партнеру Коломойського Геннадію Боголюбову повідомлено про підозру в підробці документів для перетину кордону України

9 Липня , 2024  

За процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора українському підприємцю Геннадію Боголюбову повідомлено про підозру в незаконному заволодінні паспортом іншої особи та організації незаконного переправлення особи через державний кордон України.

“За даними слідства, підозрюваний організував собі незаконний перетин кордону, залучивши начальника групи інспекторів прикордонного контролю відділення інспекторів прикордонної служби “Ягодин” Луцького прикордонного загону. Для цього бізнесмен використовував паспорт громадянина України, який був загублений у 2022 році, про що було повідомлено органи ДМС України. У ніч на 24 червня 2024 року за сприяння прикордонника, який достовірно знав, що йому для перевірки надали документ на ім’я іншої особи, український бізнесмен незаконно виїхав із країни”, – повідомляє Офіс генпрокурора в телеграм-каналі.

У повідомленні не вказується ім’я підприємця, однак як повідомило в прес-релізі Державне бюро розслідувань, ідеться про колишнього співвласника “Приват-Банку” Геннадія Боголюбова.

Прикордоннику також повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення громадянина через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України). За клопотанням прокурора йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру застави в сумі 25 млн грн.

Джерело: https://interfax.com.ua/

, ,