Business news from Ukraine

Американський Mercury Bank відмовляється обслуговувати рахунки юросіб, чиї засновники перебувають в Україні

24 Липня , 2024  

Американський Mercury Bank вніс зміни до своєї політики, згідно з якими він відмовляється обслуговувати рахунки юридичних осіб, чиї засновники перебувають в Україні, свідчить оприлюднене в соцмережах повідомлення Mercury.

«Хоча Україна не зазнає всеосяжних санкцій, під санкції потрапили кілька регіонів України. Раніше ми застосовували регіональну модель для підтримки якомога більшої кількості клієнтів в Україні; однак підтримка цієї політики та одночасне дотримання наших суворих стандартів відповідності стає дедалі складнішим завданням. Ми продовжимо переглядати цю політику і сподіваємося, що зможемо змінити її в майбутньому», – йдеться в повідомленні банку на запит клієнта.

У Mercury уточнили, що початкове повідомлення, що банк відмовляється обслуговувати і компанії із засновниками з українським паспортом, які проживають у США, було помилковим.

Про отримання такого листа з відмовою відкривати рахунки заявникам із паспортами таких країн, як Білорусь, Куба, Іран, Північна Корея, Росія, Сирія, Україна, Венесуела, незалежно від їхнього фізичного місцезнаходження повідомив 22 липня CEO Petcube Ярослав Ажнюк. Згідно з ним, українські клієнти матимуть повний доступ до своїх рахунків до 6 серпня, а вже 13 їхні рахунки будуть закриті.

Однак у коментарях до посту користувачі опублікували скріншот відповіді Mercury в Linkedin, де банк вказує на помилку у власній заяві, і повідомляє, що ці обмеження не поширюються на українців, які проживають у США.

«Ми завжди дозволяли (і дозволяємо далі) клієнтам з українськими паспортами, які перебувають у США, використовувати Mercury – ми просто не можемо сьогодні підтримувати компанії із засновниками, які перебувають в Україні. Ми приносимо вибачення за плутанину, спричинену цією помилкою», – йдеться в повідомленні.

Своєю чергою посол України в США Оксана Маркарова відреагувала на цю ситуацію, попросивши переслати їй листи Mercury Bank до українських клієнтів із дозволом роз’яснити ситуацію, що виникла.

https://interfax.com.ua/

,