Business news from Ukraine

Ощадбанк наростив чистий прибуток на 29%

24 Липня , 2024  

Державний Ощадбанк (Київ) за січень-червень 2024 року одержав 8,81 млрд грн чистого прибутку, що на 29%, або майже 2 млрд грн перевершує результат за аналогічний період минулого року, повідомила фінустанова у вівторок.
«Така динаміка свідчить про ефективність реалізації військової стратегії Ощаду», – прокоментували результати в держбанку.
Уточнюється, що за січень-червень банк отримав 2,7 млрд грн чистого прибутку від переоцінки фінансових інструментів у портфелі цінних паперів, а в червні чистий прибуток Ощаду становив 74 млн грн.
Чистий процентний дохід банку за півріччя збільшився майже на 26% – до 10,96 млрд грн, а чистий непроцентний підвищився на близько 13% – до 4,09 млрд грн.
«Такого результату досягнуто, зокрема, завдяки нарощуванню кредитування бізнесу та домогосподарств: відповідні кредитні портфелі протягом перших шести місяців року збільшилися як у представників великих корпорацій, так і в представників мікро-, малого середнього бізнесу та фізичних осіб», – пояснює Ощадбанк.
Згідно з релізом, операційний прибуток фінустанови за перше півріччя 2024 року перевищив 7 млрд грн, що на чверть краще за результат за аналогічний період минулого року.
Зазначається, що Ощад має у своєму розпорядженні достатній запас ліквідності та капіталу. Зокрема, показник адекватності регулятивного капіталу банку (НРК) станом на 1 липня 2024 року становив 14,35% при встановленому нормативі НБУ 10%.
«Ми задоволені досягнутими результатами, спричиненими стабільною роботою Ощадбанку та успішною адаптацією до умов воєнного часу. Одне з наших головних завдань зараз – зробити так, щоб ці результати ще більше заробили на користь реального сектору економіки для забезпечення стабільного відновлення та подальшого розвитку країни», – зазначив голова правління Ощадбанку Сергій Наумов.
За його словами, банк наразі приділяє особливу увагу забезпеченню клієнтів доступними фінансовими ресурсами для відновлення енергоінфраструктури та зміцненню енергонезалежності бізнесу і громадян.
Згідно з даними НБУ, чистий прибуток банку за минулий рік становив 6,84 млрд грн. Станом на 1 червня 2024 року Ощад посідав друге місце за загальними активами (415,82 млрд грн) серед 63 діючих банків.

,