Business news from Ukraine

“Вуглепромтранс” перевіз 2 млн тонн вугілля Покровської вугільної групи “Метінвесту”

28 Липня , 2024  

ТОВ “Вуглепромтранс”, що входить до групи “Метінвест”, від початку року перевіз 2 млн тонн коксівного вугілля і вугільного концентрату в межах ПрАТ “Метінвест Покровськвугілля”, що управляє підприємствами Покровської вугільної групи (ПВГ).
Згідно з інформацією компанії, поїзди “Вуглепромтрансу” опікуються доставкою преміального концентрату замовникам. Незважаючи на війну, залізничники працюють у стабільному режимі, нарощують темпи і збільшують кількість маневрової роботи.
Крім того, повідомляється, що на станції “Шахтна” локомотивні бригади забезпечують вагонами під навантаження вугільного концентрату своїх основних замовників – шахтоуправління “Покровське” і збагачувальну фабрику “Свято-Варваринська”.
Нині в службі рухомого складу працюють 63 працівники, фактично кожен четвертий серед них – машиніст тепловоза.
Як повідомлялося, 2023 року залізничники “Вуглепромтрансу” побудували 68 м колії та три стрілочні переводи. У планах на цей рік – укласти ще один стрілочний перевід і 60 м колії, будівництво яких полегшить доступ до гаража дизелевозів.
Директор “Вуглепромтрансу” Микола Вишневський зазначав, що в умовах повномасштабного вторгнення “Метінвест” своєчасно трансформував свій бізнес і налагодив логістику, щоб утримати ключові виробничі потужності, а найголовніше – зберіг персонал.
“Метінвест” створив компанію “Метінвест Покровськвугілля”, яка управляє підприємствами Покровської вугільної групи. До неї входять, зокрема, шахтоуправління “Покровське” і Свято-Варваринська збагачувальна фабрика.
Свято-Варваринська збагачувальна фабрика – виробник вугільного концентрату преміум-класу в Україні. Її виробнича потужність становить близько 8 млн тонн рядового коксівного вугілля на рік з можливістю збагачення п’яти різних класів вугілля.
Ш/у “Покровське” (раніше – “Червоноармійська-Західна №1”) – найбільший в Україні виробник коксівного вугілля.
Основними акціонерами Metinvest B.V. є група “СКМ” (71,24%) і група “Смарт-холдинг” (23,76%), які спільно керують компанією. ТОВ “Метінвест Холдинг” – керуюча компанія групи “Метінвест”.

, ,