Business news from Ukraine

Уперше в історії п’ять перших місць у списку найбільших постачальників смартфонів до Китаю посіли місцеві компанії

28 Липня , 2024  

Постачання смартфонів у Китаї в другому кварталі зросли на 10% порівняно з тим самим періодом минулого року і перевищили 70 млн штук, свідчать дані аналітичної компанії Canalys. Уперше в історії п’ять перших місць у списку найбільших постачальників смартфонів у КНР посідають місцеві компанії, зазначив аналітик Canalys Лукас Чжун.

Лідером ринку став бренд vivo, який збільшив продажі на 15% у річному вираженні, до 13,1 млн смартфонів, і отримав частку ринку в 19%. Компанія OPPO посіла друге місце з часткою ринку в 16%, незважаючи на зниження продажів на 1%. HONOR стала третьою (15% ринку, 10,7 млн проданих пристроїв), Huawei четвертою (також 15%, 10,6 млн), Xiaomi (SPB: 1810) п’ятою (14%, 10 млн).

Американська Apple Inc. продала всього 9,7 млн смартфонів у Китаї минулого кварталу, через що вона вибула з топ-5 провідних постачальників. Її частка ринку опустилася до 14% з 15% у першому кварталі та 16% у другому кварталі минулого року.

Згідно з попередньою оцінкою іншої дослідницької компанії, International Data Corporation (IDC), продажі смартфонів у Китаї у квітні-червні збільшилися на 8,9% у річному вираженні, до 71,6 млн. За її даними, Apple також не входить до п’ятірки лідерів китайського ринку.

,