Business news from Ukraine

Клієнти ОТП БАНК з початку року інвестували в ОВДП понад 3 млрд грн в еквіваленті

30 Липня , 2024  

Облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) на загальну суму 3,1 млрд грн придбали клієнти АТ «ОТП БАНК» – фізичні особи від початку 2024 року.
Кількість угод за перше півріччя становила 1897, що на 137% більше, ніж за аналогічний період 2023 року.
Інвестиції в ОВДП у 2024 році здійснювалися двома шляхами: клієнти купували облігації напряму на аукціонах Міністерства фінансів через застосунок OTP Bank UA або з власного портфеля Банку, також за допомогою застосунку.
Протягом І і ІІ кварталів на аукціонах Міністерства фінансів було придбано цінні папери на загальну суму 2,8 млрд грн в еквіваленті.
Загальний обсяг продажів з портфеля Банку до кінця ІІ кварталу склав 305 млн грн в еквіваленті.
Нагадаємо, що послугу з купівлі ОВДП з власного портфеля у застосунку OTP Bank UA було запущено два місяці тому, наприкінці травня 2024 року.
«Інвестування в облігації внутрішньої державної позики – це не тільки можливість підтримати фінансову стабільність України в умовах війни, а й гарна нагода диверсифікувати свої заощадження і отримати додатковий дохід як у гривні, так і в іноземній валюті. При чому повернення коштів стовідсотково гарантується державою, тож це ще й надійність збереження заощаджень. Для наших клієнтів ми пропонуємо різні шляхи для інвестицій – вони можуть купувати ОВДП просто з аукціону, або у будь-який зручний час з портфеля Банку, з оптимальною ставкою, строком розміщення, в обраній валюті, 24/7», – зазначила product owner ОТП БАНК Валерія Овчарук.
Загалом з початку повномасштабного вторгнення клієнти ОТП БАНК – фізичні особи інвестували в ОВДП понад 11,5 млрд грн в еквіваленті.
Дізнатися більше про інвестування в ОВДП через застосунок OTP Bank UA можна за посиланням.

, ,