Business news from Ukraine

Хмельницький закупить 44 тролейбуси “Еталон” за підтримки ЄБРР

1 Серпня , 2024  

Хмельницьке КП “Електронтранс” підписало договір з переможцем тендеру на поставку нових тролейбусів за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) – об’єднанням ТОВ “Чернігівський автозавод” і ТОВ “Політехносервіс” (Київська обл.), повідомив мер Хмельницького Олександр Симчишин.
“Підписали угоду з переможцем тендеру на закупівлю 42 нових тролейбусів. Це дозволить практично повністю оновити тролейбусний парк і не повертатися до цього питання роками”, – написав Симчишин у фейсбуці.
Як повідомлялося, КП “Електротранс” спільно з ЄБРР 10 січня 2024 року оголосило тендер на закупівлю 44 од. нових тролейбусів, а також запчастин і діагностичного обладнання, у межах програми ЄБРР “Зелені міста”. Потім кількість тролейбусів було уточнено до 42.
У квітні 2023 року ЄБРР повідомив про виділення EUR10,6 млн кредиту хмельницькому КП “Електротранс” для закупівлі тролейбусів, обладнання для ТО і діагностики. Зазначалося, що позика ЄБРР є частиною фінансового пакета, що включає також інвестиційні гранти від ЄС і США на загальну суму EUR4,45 млн.
“За ці кошти ми купуємо 44 тролейбуси разом із запасними частинами та діагностичним обладнанням”, – написав Симчишин, уточнивши, що переможець тендеру на закупівлю 42 тролейбусів запропонував нижчу за очікувану ціну, що дає змогу місту за рахунок заощаджених коштів купити ще два тролейбуси.
За його інформацією, протягом 62 тижнів завод має передати Хмельницькому 42 тролейбуси, з яких 34 з можливістю автономного ходу до 2 км і вісім тролейбусів з автономним ходом до 20 км.
Перші п’ять тролейбусів мають бути поставлені до кінця 2024 року.
Низькопідлогові тролейбуси “Еталон” з електронікою компанії “Політехносервіс” оснащені, зокрема, кондиціонерами кабіни водія і пасажирського салону, мають гвинтовий компресор для зменшення шуму в салоні, інформаційну систему, USB-роз’єми для підзарядки телефонів.
“Уся силова електроніка машин, а також системи автономного ходу українського виробництва”, – зазначив Симчишин.
Проєкт “Рамкова програма для розвитку громадського транспорту в Україні 2, Хмельницький тролейбус” є частиною програми ЄБРР “Зелені міста”, до якої Хмельницький долучився 2019 року.

, , ,