Business news from Ukraine

Японське агентство міжнародного співробітництва JICA та Мінкультури України планують співпрацю

2 Серпня , 2024  

Японське агентство міжнародного співробітництва JICA та Міністерство культури та інформаційної політики України мають намір співпрацювати у відновленні культурної інфраструктури.

“Ми працюємо над приведенням у відповідність до технічних вимог сховищ для культурних цінностей у музеях. Ми також потребуємо створення спеціалізованого депозитарію, зокрема, розроблення проєктної документації та фінансової підтримки технічного переоснащення. Крім того, ще один глобальний проєкт – реновація Національного реставраційного центру. Цей інститут працює на максимумі своїх можливостей, але в орендованому непристосованому приміщенні. Ми вже знайшли приміщення для релокації. Наразі потрібне переоснащення та підвищення кваліфікації працівників”, – цитує в.о. міністра Ростислава Карандєєва пресслужба відомства за результатами зустрічі з командою Японського агентства міжнародного співробітництва JICA.

Від також наголосив на інформаційних викликах, заявив, що Україна активно посилює роботу з прифронтовими територіями, які найбільше піддаються впливу ворожої пропаганди, та підкреслив зацікавленість у співпраці в інформаційній підтримці цих регіонів.

“Наша команда займається питаннями відновлення України. Ми надаємо допомогу, що має на меті забезпечити екстрені потреби, проте ми зацікавлені й у співпраці з питань сфери культури, бо ми розуміємо її можливості”, – заявив на зустрічі заступник генерального директора групи місцевого та регіонального розвитку департаменту управління інфраструктурою головного офісу JICA Наомічі Муроока.

 

, , ,