Business news from Ukraine

Роздрібні ціни на свинину в Україні зросли менше ніж на 1% – АСУ

7 Серпня , 2024  

Середня ціна на свинину на прилавках супермаркетів у липні становила 193,3 грн/кг, що на 0,8% або 1,5 грн/кг вище за червневі показники, повідомили в Асоціації “Свинарі України” (АСУ).
“Найпомітніше (на 3,3%) зросла ціна сезонно популярної позиції – свинячого ошийка. Свинячі вирізки і стейк подорожчали на 1,2% і 1,7% відповідно, тоді як зміна цін на лопатку і корейку обмежилася 1% і 0,8%. Грудинка і стегно, навпаки, стали доступнішими (-2,6% і -1,7%), що трохи пригальмувало зростання середніх цін на свинину”, – зазначили аналітики.
На думку експертів, хоча попит на свинину залишається чутливим до зміни цін на прилавках, їхні коливання в липні були незначними, а на динаміку торгівлі впливали інші чинники.
“Постачальники торговельних мереж і спеціалізованих м’ясних магазинів протягом місяця відчули сповільнення реалізації в період тривалих відключень електроенергії та максимальних температур. Водночас вони відзначили пожвавлення попиту зі стабілізацією електроживлення та зниженням температур. Додатковим фактором, що підтримує зацікавленість споживачів у цьому виді м’яса, є те, що в липні охолоджені м’ясні напівфабрикати зі свинини коштують у середньому на 6% дешевше, ніж рік тому, тоді як курятина, навпаки, подорожчала на 4%”, – резюмували в галузевій асоціації.