Business news from Ukraine

ІМК інвестує $12 млн у вагони-зерновози

20 Серпня , 2024  

Агрохолдинг ІМК у 2024 році інвестує $12 млн у вагони-зерновози, повідомив голова ради директорів Алекс Ліссітса в інтерв’ю німецькому радіо deutschlandfunk.de.

“Зараз справи (у ІМК – ІФ-У) йдуть набагато краще, особливо тому, що ми, нарешті, повернулися (на деокуповані території, де працює агрохолдинг – ІФ-У). Ми маємо можливість експортувати. Це величезна перевага для нас – експорт через західний кордон залізницею. Раніше це було дуже складно і дорого для нас. Тепер усе йде добре”, – сказав він.

За інформацією Ліссітси, нормалізація роботи ІМК після деокупації територій і відновлення експорту дали змогу агрохолдингу відновити інвестування в 2024 році.

“Тепер у нас є $12 млн інвестиції у вагони-зерновози (Pfeidewagen). Зараз у нас також запланована низка інших інвестицій. Тому зараз справи йдуть набагато краще, ніж два роки тому”, – повідомив голова ради директорів ІМК.

Коментуючи вихід у світ у Німеччині своєї книги “Моя дика нація. Україна на шляху до свободи”, Ліссітса пояснив, що наразі агрохолдинг співпрацює з урядом для визначення пріоритетів у відновленні економіки України в найближчі кілька років.

Він зазначив, що в межах реалізованої програми Ukraine Facility втілена тільки половина ухвалених рішень. Йдеться про необхідність використати можливість під час інтеграції України до Європейського Союзу перспектив у галузі сільського господарства.

“Є багато речей, які для нас трохи болючі. Наприклад, використання усіляких пестицидів, використання дронів, тощо, де українське сільське господарство вже мало чималу перевагу. Думаю, що для багатьох в Україні це (інтеграція – ІФ-У) буде болісно, але не більше того. Здійсненно. Адже ми цього хочемо”, – запевнив Ліссітса.

За його словами, “дикунство” України – це не хаос чи некерованість.

Це непохитна воля українського народу до свободи і самовизначення на шляху вступу в ЄС.

Говорячи про майбутній День незалежності, який втретє відзначатимуть під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну, Ліссітса уточнив, що в країні не буде урочистостей. Однак президент України Володимир Зеленський уже ініціював зустріч із фермерами наступного тижня, на якій буде розглянуто поточну ситуацію в агросекторі.