Business news from Ukraine

Райффайзен встановив першу сонячну електростанцію у відділенні

25 Серпня , 2024  

Райффайзен Банк (Київ) у рамках впровадження автономних джерел живлення встановив першу сонячну електростанцію у відділенні, розташованому в Оболонському районі столиці, повідомила фінустанова в четвер.
«Станція потужністю 15 кВт забезпечить безперебійне надання фінансових послуг навіть під час тривалих відключень електроенергії. Перехід на сонячну генерацію допомагає також значно знизити витрати на паливо, обслуговування генератора та капітальні ремонти», – зазначається в ньому.
Зазначається, що сонячні електростанції будуть використовуватися як основне джерело електроенергії і, за розрахунками експертів, окупляться через 7 років.
Днями про встановлення 118 сонячних дахових панелей площею 310 кв. м загальною потужністю 60 кВт на своєму столичному офісі повідомило Міністерство фінансів.
«Також було модернізовано 2 теплопункти, теплоізольовано понад 2 км трубопроводів, а також замінено на більш економні 558 світильників місць загального користування та 42 світильники зовнішнього освітлення, модернізовано понад 200 вікон для зменшення інфільтрації теплової енергії та впроваджено систему моніторингу енергоресурсів будівлі», – вказав Мінфін.
Передбачається, що ці зміни дадуть змогу зменшити споживання е/е на 20% і заощадити понад 1,3 млн грн на рік.
Мінфін уточнив, що ці заходи реалізовано за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) у рамках проєкту «Просування енергоефективності та імплементація Директиви ЄС про енергоефективність в Україні».
Міністр фінансів Сергій Марченко додав, що робота над енергоефективністю адмінбудівлі – це лише перші з низки заходів у рамках співпраці з партнерами. Зокрема, у планах Мінфіну присутня модернізація системи кондиціонування та припливно-витяжної вентиляції, а також встановлення енергоефективного скляного даху над атріумом будівлі.
«Після реалізації всіх кроків проєкту будівля Міністерства фінансів стане першою урядовою будівлею України із сертифікатом енергоефективності класу А», – акцентувалося в релізі відомства.

,