Business news from Ukraine

В Африці зростає захворюваність на віспу мавп, майже 100 осіб померли

28 Серпня , 2024  

Захворюваність людей на віспу мавп в африканських країнах зростає, за останній тиждень зафіксовано майже 4 тис. випадків, повідомляє у вівторок Associated Press із посиланням на Африканський центр із контролю і профілактики захворювань.

За словами гендиректора відомства Жана Касея, загальна кількість випадків зараження від початку спалаху зросла до 22,8 тис. Він зазначив, що за останні сім днів в Африці від цього захворювання померла 81 людина.

14 серпня ВООЗ оголосила надзвичайну ситуацію у сфері громадської охорони здоров’я у зв’язку з поширенням віспи мавп у низці країн світу.

Віспа мавп – рідкісне інфекційне захворювання, найбільш поширене у віддалених районах Центральної та Західної Африки. Його симптоми – нудота, температура, висип, свербіж, а також біль у м’язах. За легкого перебігу хвороба зазвичай минає сама собою і триває від 14 до 21 дня.

Раніше інформаційно-аналітичний центр Experts Club випустив відео з детальним поясненням походження хвороби та перспектив її поширення – https://youtu.be/YXYU6KcQTcQ?si=wEj2TQc3MPHGx0QY

 

, ,