Business news from Ukraine

Дурова звільнили з-під варти

29 Серпня , 2024  

Засновника месенджера Telegram Павла Дурова було звільнено з-під варти в середу, 28 серпня, після майже чотирьох днів затримання, повідомляє Bloomberg.

«За словами представника міністерства юстиції, тепер Дуров постає перед слідчим суддею в Паризькому суді на півночі столиці. Очікується, що суддя піддасть 39-річного чоловіка додатковому допиту, перш ніж вирішить, чи висувати проти нього звинувачення, чи визначити його важливим свідком у розслідуванні та відпустити на волю», – зазначено в повідомленні.

Якщо обвинувачення буде висунуто, суд повинен буде ухвалити рішення про те, чи слід накласти будь-які обмеження на його пересування або чи слід Дурову внести заставу. Очікується, що весь процес відбуватиметься за закритими дверима.

Французька влада розслідує широкий спектр звинувачень. Вони охоплюють відмову допомогти владі проводити законне прослуховування підозрюваних, надання можливості продавати матеріали про сексуальне насильство над дітьми та сприяння незаконному обігу наркотиків.

Зазначається, що хоча пред’явлення обвинувачень є ключовим моментом у французьких розслідуваннях, кримінальний розгляд – якщо його буде призначено – може тривати кілька місяців або навіть років. У міру просування розслідування у Дурова буде можливість оскаржити будь-які звинувачення через свою юридичну команду.

,