Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

Дружківський машзавод поставить другий шахтний вентилятор для шахти “Благодатна”

31 Серпня , 2024  

“Корум Дружківський машзавод” (“Корум ДрМЗ”), що входить до машинобудівної Corum Group (“ДТЕК Енерго”), восени поточного року завершить виготовлення другого шахтного вентилятора для шахти “Благодатна” ш\у ім. Героїв Космосу, повідомило підприємство.
“Наприкінці 2023 року завод виготовив і поставив замовнику перший ВОД-30М2, а зараз працює над другим аналогічним вентилятором, який буде готовий цієї осені. Нове обладнання має замінити старий вентилятор, який відпрацював свій термін”, – ідеться в повідомленні на фейсбук-сторінці заводу.
Складність замовлення в тому, що нове обладнання потрібно встановити на наявний фундамент.
У повідомленні нагадується, що ВОД-30М2 – двоступеневий осьовий вентилятор із діаметром робочого колеса 3 м, потужністю 1250 кВт (що еквівалентно потужності 8-16 легкових автомобілів). Продуктивність – 160 куб. м/сек.
“Корум ДрМЗ”, релокований до Дніпра 2022 року, у липні поточного року, зокрема, виготовив 46 одиниць гірничошахтного обладнання на замовлення шахт “ДТЕК Енерго”.
За даними Opendatabot, у 2023 році завод отримав 500 млн грн чистого прибутку проти збитку 453 млн грн роком раніше за зростання чистого доходу в 2,7 раза – до 1 млрд 530 млн грн.
Corum Group – провідний виробник гірничо-шахтного обладнання в Україні. Входить до складу “ДТЕК Енерго” – операційної компанії, що відповідає за видобуток вугілля і виробництво електроенергії з вугілля в структурі енергохолдингу “ДТЕК” Ріната Ахметова.

, , ,