Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

“Укрзалізниця” зазнала збитків 600-700 млн грн у липні-серпні – Лященко

4 Вересня , 2024  

АТ “Укрзалізниця” (УЗ) у липні-серпні зазнала збитків 600-700 млн грн і очікує невеликий збиток за підсумками 2024 року, незважаючи на прибуткову роботу в першій половині року.
“Шість місяців (2024 року – ІФ-У) у нас дійсно був прибуток до 3 млрд грн, але вже в липні та в серпні ми зіткнулися зі збитками. У липні десь 600-700 млн грн, у серпні ми також очікуємо збиток до 700 млн грн… у нас поки що немає тих обсягів прибуткових вантажів, які дають запас міцності”, – сказав голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Лященко на Business Breakfast від видання Forbes Ukraine у середу.
Він висловив сподівання, що ситуація покращиться у зв’язку з активізацією зернового експорту після збиральної компанії. Однак, це не дасть змоги уникнути невеликого збитку за підсумками року.
“Я вважаю, що якщо піде зерно на експорт і трохи вирівняється обсяг перевезень, ми вийдемо на невеликий збиток за підсумками року, оскільки в будь-якому разі ми збільшуємо обсяги перевезень, але збільшуються і збитки за деякими перевезеннями”, – сказав Лященко.