Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

Прем’єр-міністр Хорватії Пленкович анонсував продовження військової підтримки України

11 Вересня , 2024  

Прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович анонсував продовження військової підтримки України, незважаючи на погрози з боку РФ.

«Коли у вас є нужденні друзі, тоді ви показуєте свою дружбу, свою солідарність і свою підтримку повністю. Ось що ми робимо. Це те, що ми продовжимо робити в майбутньому, незважаючи на всі погрози, про які ви могли б згадати», – сказав Пленкович на пресконференції в рамках Кримської платформи в Києві в середу, відповідаючи на запитання, чи не боїться він погроз з боку РФ, надаючи військову підтримку Україні.

Як передає кореспондент агентства «Інтерфакс-Україна», глава хорватського уряду додав, що його країна «є членом НАТО, членом Європейського Союзу, країною, яка знає, коли настає слушний момент, щоб допомогти нашим друзям».

«Ми також підтримаємо вас у відновленні вашого енергетичного сектору, надавши вам конкретні ноу-хау, якими володіє Хорватія в галузі розмінування. Це величезне завдання, і саме тому ми провели першу Міжнародну конференцію голів регіонів з розмінування минулого року в Хорватії», – сказав Пленкович.

«І, звісно, те, що мало хто з країн може вам надати – а саме досвід наших державних прокурорів, наших суддів, наших спеціалізованих поліцейських підрозділів щодо переслідування воєнних злочинів», – додав він.

Також очільник хорватського уряду зауважив, що Хорватія продовжує приймати з України біженців, ветеранів війни для лікування та розміщення у своїх центрах для ветеранів, «і ми продовжимо це робити, а також приймати групи українських дітей, які відвідують Хорватію».

«Ми продовжимо допомагати вам і допомагати вам військовою допомогою, політичною допомогою, нашими дипломатичними ініціативами, які ми дуже раді прийняти вас у Дубровнику на початку жовтня, де ми проведемо саміт між Україною та країнами Південно-Східної Європи… Ви можете розраховувати на Хорватію в усіх питаннях, з якими ви стикаєтеся тут сьогодні», – додав Пленкович.

Як раніше повідомлялося на сайті хорватського уряду, під час візиту Пленковича до Києва представлено новий пакет двосторонньої допомоги Хорватії Україні.

, , ,