Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

Lifecell збільшив виручку на 10%, прибуток – на 3%

13 Вересня , 2024  

Виручка мобільного оператора lifecell у березні-червні збільшилася на 10% порівняно з аналогічним періодом 2023 року – до 3,215 млрд грн.
Згідно зі звітом материнської компанії Turkcell, чистий прибуток lifecell у другому кварталі зріс на 3% – до 630,2 млн грн.
Показник прибутку EBITDA lifecell за цей період збільшився на 4% – до 1,77 млрд грн, проте рентабельність за EBITDA скоротилася на 3,9 відсоткового пункту – до 55,2%.
Капітальні інвестиції компанії в другому кварталі скоротилися на 28% –до 1,12 млрд грн.
Як зазначили в Turkcell, 9 вересня завершилося передання часток, а також усіх прав і зобов’язань у дочірніх компаніях ТОВ “Лайфселл”, ТОВ “Глобал Білгі” і ТОВ “Укртауер” компанії DVL Telecom одній із компаній групи NJJ Holding французького мільярдера Ксав’є Ньєля. Turkcell більше не є акціонером цих дочірніх компаній, зазначено в тексті квартального звіту.
На дату закриття угоди Turkcell отримала $524,3 млн відповідно до договору купівлі-продажу акцій.
Топменеджери Turkcell, відповідаючи на запитання інвесторів під час конференц-колу, підтвердили, що остаточну вартість продажу буде визначено на підставі коригувань, які буде здійснено під час закриття угоди, виходячи з рівня чистих грошових коштів/боргу за фінансовою звітністю, яку буде підготовлено на дату закриття угоди.
Раніше повідомлялося, що консорціум NJJ перерахував Turkcell $524,3 млн і завершив придбання “Датагруп-Volia” і lifecell.

, ,