Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

Свинина за тиждень подорожчала в Україні на 9,7%

26 Вересня , 2024  

Ціни на закупівлю свиней забійних кондицій у третій декаді вересня продовжили відновлення, повідомила галузева асоціація “Свинарі України”.
“Торги минулого тижня завершилися помітнішим зміцненням цін закупівлі свинини живою масою: більшість промислових свиногосподарств “розписали” товарні партії на 3–5,5 грн/кг дорожче ніж тижнем раніше. Так, основні обсяги живця цього тижня закуповували по 61–63 грн/кг, хоча подекуди котирування коливалися на 1 грн/кг як у нижчий, так і у вищий бік. Середньозважена ринкова позначка становила 61,76 грн/кг (+9,7% до минулотижневого показника),- зазначили аналітики.
За інформацією представників м’ясопереробки, хід реалізації свинини залишається відносно стабільним, без особливих ривків або спадів. При цьому окремі заготівельники відгукуються, що пропозиція кондиційної свинини нижча, ніж хотілося б, тож подекуди відчувається її нестача. Це підтверджують відгуки і виробників свинини, які дедалі частіше відзначають зацікавленість у співпраці з боку колишніх чи нових контрагентів, а також запити на додаткові обсяги.
“Оператори ринку живця наразі не бачать передумов для зниження цін, а навпаки, щонайменше зміцнення на досягнутому рівні чи їх підвищення до 65 грн/кг”, – резюмували в галузевому об’єднанні.