Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

Аграріям компенсують 30% вартості обладнання для перевалки зерна

12 Жовтня , 2024  

Проєкт USAID “Економічна підтримка України” (проєкт USAID) оголосив про старт грантової програми з компенсації щонайменше 20 українським сільськогосподарським логістичним компаніям 30% вартості техніки для перевалки зерна від ТОВ “Завод Кобзаренка”, повідомила пресслужба проєкту у фейсбуці.
Згідно з повідомленням, програма підтримки українських агрокомпаній від USAID передбачає, що підприємство купує обладнання у виробника за 70% його вартості, а 30% – компенсує Проєкт USAID. Очікується, що така підтримка бізнесу збільшить експортно-перевантажувальні потужності зернових на 2,5 млн тонн на рік.
Придбати обладнання зі знижкою 30% можуть мікро-, малі та середні підприємства, річний дохід яких не перевищує суму, еквівалентну EUR40 млн.
Ця програма недоступна агрохолдингам і компаніям, які вже отримали допомогу від USAID або отримають її найближчим часом, додали в донорській організації.
У межах програми підтримки компанії можуть придбати техніку, яка допоможе підвищити ефективність процесів перевалки зерна на всіх ключових вузлах експортного шляху, а саме: мобільний розвантажувач вагонів РВМ-180, наземний перевантажувальний бункер БНП-12 “Ковчег”, стрічковий навантажувач СН-25 в електричному виконанні.
Проєкт USAID висловив готовність компенсувати 30% вартості для 51 од. техніки від “Заводу Кобзаренка”.

, , ,