Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

Міністерство торгівлі Китаю підтвердило плани підвищення мита на імпорт авто з двигунами великого об’єму

17 Жовтня , 2024  

Міністерство торгівлі Китаю підтвердило намір підвищити мита на імпорт автомобілів з двигунами великого об’єму. Раніше стало відомо, що Пекін розглядає таку можливість поряд із додатковими обмеженнями на поставки в країну віскі з Європи.
Представник китайського Мінторгу Хе Ядун заявив під час пресконференції в четвер про наявність істотних розбіжностей між Китаєм і ЄС щодо нещодавнього рішення Єврокомісії про введення додаткових мит на ввезення в Європу китайських електромобілів. Пекін запросив представників ЄС відвідати Китай для подальших переговорів, зазначив він.
За словами Хе Ядуна, Мінторг розглядає можливість збільшення мит на ввезення машин з бензиновими двигунами великого об’єму в КНР і ухвалить рішення після вивчення відповідних факторів.
У разі, якщо Пекін ухвалить таке рішення, найсерйозніше постраждають німецькі автовиробники, заявив президент Китайської асоціації пасажирських автомобілів (CPCA) Дуншу Цуй.
Сукупний імпорт автомобілів з двигунами об’ємом понад 2,5 літра з ЄС за 8 місяців поточного року знизився на 13%, до $10,2 млрд, свідчать дані CPCA.

 

, ,