Business news from Ukraine

Business news from Ukraine

Ціни на яблука в Україні встановили нові рекорди

20 Жовтня , 2024  

Цього тижня ціни на яблука в Україні відновили своє зростання, повідомляють аналітики проекту EastFruit. За словами самих виробників, чергове підвищення цін у цьому сегменті зумовлене скороченням пропозиції яблук зимових сортів на внутрішньому ринку. При цьому попит з боку покупців залишається досить високим, що і стимулює подорожчання цієї продукції на українському ринку.

На сьогодні яблука пропонуються до продажу в діапазоні 17-25 грн/кг ($0,41-0,61/кг), залежно від сорту, якості та обсягу пропонованої партії, що в середньому на 13% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Нинішні ціни на яблука в Україні, як і раніше, є найвищими як мінімум за останні 7 років моніторингу!

При цьому пропозиція якісного яблука на ринку доволі обмежена, оскільки багато виробників вважають за краще не поспішати з продажами, і весь обсяг зимового яблука закладають на зберігання, сподіваючись на більш інтенсивне зростання цін у даному сегменті як на внутрішньому ринку, так і на більш високі ціни з боку компаній-експортерів.

Читайте також: Зростання цін на огірки в Україні триває – 26% з початку тижня

Як результат, уже сьогодні яблука в Україні обходяться покупцям у середньому на 54% дорожче, ніж в аналогічний минулорічний період. При цьому оператори ринку зазначають, що зростання цін не сприяло зниженню попиту на яблука, у зв’язку з чим вони не відкидають, що наступного тижня продавці робитимуть спроби вкотре переглянути ціни в цьому сегменті.

Більш детальну інформацію про розвиток ринку яблук та іншої плодоовочевої продукції в Україні ви можете отримати, підписавшись на оперативний аналітичний тижневик – EastFruit Ukraine Weekly Pro. З детальною інформацією про продукт можна ознайомитися тут.

https://east-fruit.com/novosti/tseny-na-yabloki-v-ukraine-ustanovili-novye-rekordy/

 

,